Het is me gelukt!

Glimmend zit ze tegen over me. Helemaal trots op zichzelf omdat ze het toch maar geflikt heeft. Al weken zat ze in haar maag met een van haar teamleden. Hij functioneerde gewoon niet en dat had een enorme impact op de sfeer in het team. Zij was nog maar kort gestart in deze functie, hij zat er al jaren. Tijdens de eerste vergadering had hij haar gevraagd: ‘Zeg hoe oud ben jij eigenlijk?’ ‘27’ had ze geantwoord. “1 jaar jonger dan mijn dochter”, was zijn reactie geweest.

Een beetje bang

Sindsdien was ze een beetje bang voor hem. Ze wilde het graag gezellig houden in het team dus ging ze het liefst met een boogje om hem heen.
En het gedrag van deze collega werd alleen maar scherper net als de opmerkingen tijdens de stand-ups met het hele team. De sfeer werd er niet beter op.

Niemand wist dat

En nu zit ze stralend samen met mij aan de cappuccino en begint ze te ratelen. “Ik heb het precies gedaan zoals wij het met elkaar bespraken. Ik ben eest met hem persoonlijk in gesprek gegaan en heb echt naar hem geluisterd. In het begin was hij nog een beetje stug, maar toen ik hem vertelde hoe belangrijk hij voor het team is en ik hem juist nodig heb met al zijn ervaring en graag met hem samen wil werken en wat zijn gedrag met mij doet, ontdooide hij wat. Toen ik hem vroeg hoe het voor hem is en wat er nou allemaal speelt kwam hij echt los. Hij vertelde me dat hij al jaren bij het bedrijf werkt en dat het allemaal veranderd is en dat verandering niet altijd een verbetering is. Daar heb ik hem op doorgevraagd. Hij had eigenlijk wel een aantal goede punten. Dus daar gaan we mee aan de slag. En daarna vertelde hij me ook dat hij in scheiding ligt. En dat zijn dochter geen contact met hem wil, niemand wist dat en….”

Geluksvogel

Als een waterval rolden de woorden uit haar mond over hoe ze in het gesprek een doorbraak had weten te creëren, over haar vervolgstappen en de dialoog die ze startte in haar team. Hoe ze een rondje feedback deed waarin iedereen 1 op 1 gesprekjes had gevoerd met elkaar. En hoeveel dit had opgeleverd. Ze had precies de route gewandeld die we van te voren samen uitstippelden.

Next Generation Leaders

Gaaf om haar zo trots en vol energie en vertrouwen te zien. Ik ben een geluksvogel om te mogen werken met deze Next Generation Leaders. Ze hebben een paar technieken, inzichten en soms een boost in zelfvertrouwen nodig en dan maken ze geweldige sprongen met hun teams.

 

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!